Ο Δήμος Λάρνακας λειτουργεί την εφαρμογή «Βελτιώνω τη πόλη μου - Improve my City»

Ο Δήμος Λάρνακας θα αρχίσει από την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 να λειτουργεί εφαρμογή με τίτλο «Βελτιώνω την πόλη μου – Improve my City».

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες, όσους διαμένουν ή εργάζονται στα Δημοτικά όρια, να αναφέρουν διάφορα προβλήματα όπως πεταμένα σκουπίδια, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, σπασμένες πλάκες στα πεζοδρόμια, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, παράνομα σταθμευμένα οχήματα, κλπ., τα οποία στη συνέχεια θα μεταβιβάζονται αυτόματα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, για να τύχουν ανάλογου χειρισμού».

Ταυτόχρονα η εφαρμογή «θα επιτρέπει τη δημοσίευση από άλλους πολίτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν αυτά που θεωρούν σημαντικά και να προσθέτουν τα δικά τους σχόλια και ιδέες, γεγονός που θα οδηγεί το Δήμο σε συλλογική αξιολόγηση της σημασίας τους και της προτεραιότητας που πρέπει να έχουν. Οι χρήστες μπορούν επίσης να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών της γειτονιάς τους, ενώ η εφαρμογή θα τους παρέχει ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η επίλυση του προβλήματος που ανέφεραν».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «με τον τρόπο αυτό οι Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας θα έχουν μια άμεση, επικαιροποιημένη και ακριβέστερη εικόνα για τα προβλήματα των δημοτών που θα προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες με λιγότερο κόστος. Η συνολική επεξεργασία των δεδομένων αυτών επιτρέπει πιο αποτελεσματικό προγραμματισμό εργασιών και διατήρηση στατιστικών».

Η εφαρμογή «Improve my City” στην παρούσα φάση είναι συμβατή για Androids μέσω του Google Play, ενώ σύντομα θα είναι συμβατή και IOS μέσω του App Store.

Ο Δήμος Λάρνακας «μέσα στα πλαίσια βελτίωσης της επικοινωνιακής πολιτικής του, αλλά και για καλύτερη επαφή με τους Δημότες, η σελίδα του Δήμου στο facebook θα δέχεται από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, εισηγήσεις και αιτήματα, εγκαθιδρύοντας έτσι ακόμα ένα κανάλι επικοινωνίας».

Ακόμα εκτός από το facebook είναι ήδη σε χρήση οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης instagram, youtube chanel, twitter και  google plus. Τα δίκτυα αυτά αποτελούν πηγή ενημέρωσης, πληροφόρησης και χώρο διαδικτυακής επικοινωνίας με το Δήμο Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ